Het wortelen van Agaves

Het wortelen van Agaves is vrij simpel, en vergelijkbaar met veel andere soorten planten. Veel Agaves komen met verdroogde wortel of afgeknipte wortels binnen. De Agaves zullen hier niet veel onder lijden maar zullen het veel beter doen wanneer zij zo snel mogelijk weer een gezond wortel gestel hebben. Er zijn verschillende manieren om deze planten te laten wortelen. Mijn persoonlijke manier van het wortelen van Agaves is door gebruik te maken van akadama, een substraat dat veelal gebruikt wordt bij bonsai planten. Daarnaast helpt kunstlicht ontzettend. Hier volgen een aantal tips voor het wortelen van Agaves.

  1. De plant dient gepoot te worden met met de aanzet van de plant op/ in de grond. Hier groeien de nieuwe wortels
  2. Een vochtig klimaat helpt met het maken van wortels. Ik gebruik een tray waar verschillende planten in staan en deze vul ik met water. Dit laat ik dan voor een week gevuld met water staan. Na enige tijd zullen er kleine wortels vormen, maar het hoeft niet zo te zijn, het kan maanden duren voordat er wortels groeien aan de plant.
  3. Warmte helpt bij het vormen van nieuwe wortels, maar teveel warmte is ook weer niet goed! Er zou gekeken kunnen worden om een warmte mat onder een tray te plaatsen
  4. Het gebruik van groeilampen stimuleert de groei van wortels. Voornamelijk licht uit het blauwe spectrum geeft een impuls aan de nieuw groei van wortels.
  5. In een gesloten ruimte helpt het om te ventileren, dit kan ook door middel van kleine ventilatoren.
  6. Wil een plant geen wortels geven zou je ervoor kunnen kiezen om te kijken voor een wortel stimulerend hormoon, dit moet je dan aanbrengen op de aanzet van de plant, dit zal een impuls geven aan de wortel creatie.

Het kan lang duren voordat er nieuwe wortels komen maar verlies vooral geen hoop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cactusandmore.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 42 reviews.